Kryptoměny, investiční zlato

Investiční snídaně
13. 10. 2021

O události

Přetlak peněz na trhu tlačí nahoru ceny po celém světě. Rostou akcie, nemovitosti, ceny materiálů, objemy fúzí a akvizic i kryptoměny. A právě ty se začínají objevovat i ve strategických portfoliích velkých investorů. 

Může se z Bitcoinu stát nový uchovatel hodnoty?

Zatím tuhle pozici drží už po tisíce let zlato, teď se na jeho místo posouvají kryptoměny. V posledním nejistém roce investice do kryptoměn v Česku stouply víc než dvojnásobně, za první pololetí jich Češi nakoupili za téměř 3,5 miliardy korun. Hledají v něm ochranu úspor před inflací, nebo pohádkové zbohatnutí?

Nejpoužívanější kryptoměna Bitcoin za posledních 5 let zhodnotila o 7000 %, zlato zhruba o 40 %. Při počítání zhodnocení před měsícem by ale zhodnocení bylo ještě o 1000 procent vyšší. To naznačuje obrovskou volatilitu kryptoměn, která se se zlatem nedá srovnávat. Jaká tedy kryptoměny čeká budoucnost? A jak se k nim staví centrální banky?

I na tyto otázky budou odpovídat odborníci na kryptoměny na Čtvrtletní snídani a konferenci Investiční výhledy, kterou pořádá společnost EMUN Family Office ve spolupráci s hlavními partnery KPMG ČR a PPF bankou.

V rámci aktuálního makroekonomického výhledu se Luboš Mokráš, analytik PPF banky soustředí na rostoucí riziko inflačních tlaků, které podle něj ukazuje na blížící se přechod k utaženější měnové politice v globálním měřítku.

Igor Mesenský, partner KPMG pak ukáže, jak se množství likvidity na trhu projevuje na vývoji fúzí a akvizic. Po mírném zpomalení v loňském roce jsme totiž dle jeho slov svědky nebývale silné aktivity, kdy prodávající těží z velkého počtu investorů.

Na něj naváže Leoš Jirman, partner EMUN Family Office s porovnáním vývoje indexu S&P500 a zlata v posledních 50 letech a pohledem na aktuální vývoj na trzích, který nahoru táhne také kryptoměny.

O vývoji v oblasti investic do kryptoměn a investičního zlata u nás i v zahraničí budou diskutovat Oldřich Dědek, člen bankovní rady ČNB, Jakub Jedlinský, expert na kryptoměny ze společnosti Altlift a Martin Stránský, zakladatel kryptoměnové směnárny Bit.plus, kteří se zaměří na porovnání kryptoměn a zlata, očekávanou regulaci i možný budoucí vývoj.   

Program:

Program IS Kryptoměny 13.10.2021

Pořadatel

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Kontaktujte nás

EMUN family office, a.s.
Anežská 986/10 110 00 Praha 1