Alternativní investice, investice do umění

Investiční snídaně
14. 7. 2021

O události

Private equity zažívá největší aktivitu za 40 let, nemovitosti letí nahoru a hedge fondy po delší odmlce znovu poráží trhy. Jak tyto investice efektivně zakomponovat do diverzifikovaného portfolia? A jak se pohybovat na trhu s uměním? Ve velkých domácích aukcích bylo v roce 2020 úspěšně licitováno 6 000 předmětů za přibližně jednu miliardu korun. Z toho připadá celých 0,8 miliardy Kč na dominující oblast malby. Další transakce zprostředkovaly rozmáhající se internetové dražby menších obchodníků s uměním a starožitnostmi, nebo nastupující trh NTF (Non-fungible token). Jakou budoucnost má umění na blockchainu? I o tom budou mluvit odborníci na investice do umění na Čtvrtletní snídani a konferenci Investiční výhledy, kterou pořádá společnost EMUN Family Office ve spolupráci s generálním partnerem KPMG ČR a hlavním partnerem, kterým je PPF banka. Mediálním partnerem akce je magazín Reportér 

V rámci aktuálního makroekonomického výhledu se Luboš Mokráš, analytik PPF banky soustředí na nastartování ekonomik po narušení dodavatelsko-odběratelských řetězců, možné zdroje dlouhodobých inflačních tlaků a dopad agresivní stimulace na investiční prostředí.

Na něj naváže Leoš Jirman, partner EMUN Family Office s porovnáním vývoje indexu S&P500 a vybraných parametrů po největších krizích v tomto tisíciletí. 

Filip Savi, portfolio manažer EMUN Investiční společnosti se zaměří na široké spektrum alternativních investic, ať už do hedge fondů nebo private equity, které zažívá největší zájem za poslední 4 dekády.

O vývoji v oblasti investic do umění u nás i v zahraničí budou diskutovat Alexandra Bízková, finanční ředitelka fondu Pro arte, Jan Řehák, ředitel PPF Art a Olga Trčková, partner v DSC Gallery, kteří se zaměří na mladé umělce, investování pro začátečníky, přesun na internet i na trend NFT.  

Záznamy příspěvků najdete níže v sekci VIDEA.

Program:

IS 14. 7. 2021 Investice do umění Program

 

 

Dokumenty

Makroekonomický výhled - Luboš Mokráš, PPF banka
Od reflace k stagflaci - Leoš Jirman, EMUN IS
Role alternativních investic - Filip Savi, EMUN IS

Pro zobrazení tohoto obsahu se zaregistrujte

Pro zobrazení tohoto obsahu se zaregistrujte

Pořadatel

Hlavní partner

Partneři

Bohematic

Mediální partneři

Reportér

Kontaktujte nás

EMUN family office, a.s.
Anežská 986/10 110 00 Praha 1